Gratis dejtingsidor – Vi rankar 6 bästa

Gratis dejtingsidor är ett någorlunda bra alternativ, de flesta dejtingsidor är gratis men erbjuder någon form av plusmedlemskap. Vilken dejtingsida du ska välja beror helt på vad du söker, välj den du tror passar dig och testa den helt gratis. Kanske känner du att just den dejtingsidan som är gratis räcker för det du vill få ut av din nätdejting. Men om vi får rekommendera dig så tycker vi att du ska prova på något av det plusmedlemskap som finns på de större och mer seriösa dejtingsidorna.

För- och nackdelar med gratis dejtingsidor

Det finns självklart både för- och nackdelar med gratis dejtingsidor, den stora fördelen är så klart att det är helt gratis och inte kostar dig några pengar. Så oavsett om du får napp eller inte så har du inte spenderat några pengar. När det kommer till nackdelar så finns det tyvärr ganska många sådana, den främsta är alla de funktioner som du går miste om. Till exempel får du meddelanden, likes eller besökare som är dolda för dig som gratismedlem, detta kan vara mycket frustrerande i längden och kanske går du miste om ditt livs kärlek.

En annan negativ aspekt är att det ibland kan förekomma mycket reklam och annonsering på de gratis alternativen, både sidor och appar. Detta kan vara något som tar bort användarupplevelsen totalt och gör att man tappar suget.

Välj hellre testa-på-period eller rabatt på medlemskap

Om du verkligen vill sätta igång med nätdejting så är vårt bästa tips att hålla dig till de lite större och mer seriösa premium dejtingsidorna. Dessa må kosta en liten summa varje månad men det är de värt, dessutom erbjuds du som ny medlem ofta en prova-på-period eller rabatt på första månaden.

Hos de flesta dejtingsidor så betalar du även ett lägre belopp per månad om du väljer ett längre medlemskap. Till exempel hos Match så betalar du 199 kronor i månaden om du skaffar ett 6-månaderspass, vid 1-månaderspass får du betala 389 kronor. En rätt så ordentlig rabatt som kan vara värd att tänka på.

Sveriges sex bästa gratis dejtingsidor

Med tanke på att du troligtvis surfat in på den här sidan på grund av att du söker en gratis dejtingsida så ska vi hjälpa dig med våra bästa tips. Vi rankar de bästa och mest användarvänliga sidorna/apparna som vi själva så klart och testat noggrant.

Gratis dejtingsidor och appar

1. Happy Pancake (Hemsida & App)

Först ut på den här listan är dejtingsidan som nischat in sig på att vara gratis, deras slogan är till och med ”100% gratis dejting!”. Tycker det säger allt? Happy Pancake har funnits sedan 2007 och via denna sidan har tiotusentals Svenskar träffat sin stora kärlek. Idag drivs sidan till 100% av annonsering, i vissa fall kan det vara störande då placeringen av annonser hamnar på lite tokiga platser.

2. Happn (Hemsida & App)

Hitta personer som har korsat din väg och matcha med dessa. Kanske har ditt livs kärlek gått på gatan utanför dig och också är medlem på Happn? Du kommer bli förvånad hur många som faktiskt rör sig i i dina kvarter och använder denna dejtingappen, i alla fall om du bor i en storstad. Kan förekomma reklam i appen, men inget som stör nämnvärt.

3. Tinder (App)

Tinder är kanske den mest populära appen för nätdejting på senare år, och fortfarande är det hög aktivitet.
Du kan använda tinder för att swipa och matcha med andra medlemmar, dock får du inte alla funktioner som finns tillgängliga för de med Tinder Gold och Tinder Plus. Men helt klart en gratisversion som lever upp till det vi söker när det kommer till gratis dejting. Tinder ägs av Match Group Inc som driver flera stora dejtingsidor och appar.

4. GoodOnes (App)

Något av en uppstickare bland Svenska dejtingappar, en nykomling som satsat på det är med uppförande och bra beteende. Detta sköts bra tack vare att alla som blir medlemmar hos GoodOnes är verifierade via Bank-ID. På så sätt slipper du otrevliga medlemmar, sexuella trakasserier och troll.

5. Relate Date (App)

Träffa rätt partner helt baserad på dina värderingar. Du fyller själv ut din profil och därefter kommer du få femton stycken förslag personer som Relate Date tror du kommer att klicka med. Dessa kan du välja att chatta med gratis om du känner att det kan finnas en connection. Som premium medlem får du trettio förslag, avancerad filtrering och se vilka som läst dina meddelanden. Men gratismedlemskapet duger gott enligt oss.

6. Badoo (Hemsida & App)

Badoo är en dejtingsida och app som är väldigt lik Tinder när det kommer till funktioner och användarvänlighet. Flera tusen Svenskar använder sig utav Badoo och det är helt gratis om man nöjer sig med de enklare funktionerna.